eTwinning: Drama Bilmeyen Kalmasın / Don't be Ignorant of Drama

Okul Sınıf Öğretmeni Tuğçe BAŞKURT'un  proje ortağı olarak yer aldığı Drama Bilmeyen Kalmasın / Don't be Ignorant of Drama adlı eTwinning projesi başlatıldı. Türkiye, Romanya ve Slovakya ortaklığında yürütülen projede Türkiye'den Çorum, Konya, İzmir , Elazığ, Burdur, Zonguldak, Balıkesir, Antalya, İzmit, Denizli, İstanbul, Kocaeli, Kütahya ve Ankara illerinden katılımcılar bulunuyor.

Öğretmenlere yönelik kısa bir drama eğitimiyle başlayan proje ile drama bilmeyen ve uygulamayan öğretmen kalmaması hedefleniyor. Proje kapsamında her yaştan öğrenci için örnek drama planları oluşturularak, planlar öğretmenler tarafından kendi sınıflarına uygulanacak. Proje sonunda tüm katılımcıların drama etkinlği planlayabilecek ve ugulayabilecek hale geleceği öngöörülüyor.

Öğrencilerde doğruluk, empati, merhamet, adalet  ve sorumluluk duygularının geliştirilmesine yönelik drama etkinliklerinin hazırlanacağı projenin beklenen sonuçları ise şu şekilde sıralanıyor:

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmen ve öğrencilerinin dramayı daha etkin kullanmaları sağlanacak
Öğretmenlere drama yöntem ve teknikleri anlatılacak
Eğitimin her kademesinde öğrenciler drama ile tanışacak
Öğrencilerde özgüven artacak
Öğrencilerin kendini ifade etme becerileri gelişecek
Öğrencilerin sosyal becerileri gelişecek
Öğrencilerin ahlaki gelişimleri desteklenecek
Eğitim daha eğlenceli hale gelecek

Logo ve afiş seçimleri tamamlanan projenin Haziran ayında sonuçlandırılması hedefleniyor.

07.12.2021 369

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-202207-12-202107-12-202107-12-2021